Season Stories

 

 

“Soms moeten we ervaringen beleven die we misschien niet meteen begrijpen, zodat we kunnen komen op de plaats waar we moeten zijn, op zoek naar ons ritme…”
De samenleving draait steeds op hogere vitesse. Alles moet sneller, groter en meer zijn. We kunnen moeilijk of zelfs niet meer vertragen, tot rust komen noch opladen. In de natuur is er geen onstopbare,
voortdurende groei. Er zijn altijd periodes van eenvoud en rust nodig omdat die net inherent zijn aan leven,
ontwikkeling en aan groei van binnenuit.
Dit gloednieuwe Ofose project neemt je 4 dagen per jaar mee op herstel van ons natuurlijk ritme met de seizoenen als leidraad. Wanneer je deelneemt aan de Seasons Stories laten we alle gekende routines, grenzen en kaders los. Net dat geeft nieuwe inzichten en energie. Doorheen toolcoaching, lichaamswerk en voedingstips komen we tot een fit hoofd en een gezond lijf met meer focus, balans, verbinding en DOEN.

 

Praktisch:

Seasons Stories is een open aanbod voor mensen die Ofose reeds kennen en ook voor anderen. Seasons Stories gaat 4 keer per jaar door. Je kan aan de 4 dagen deelnemen, maar dat hoeft niet. Ieder seizoen heeft zijn eigen karakter en ritme. Je bent geen toeschouwer die de veranderingenbekijkt vanop een afstand, je bent een individu als deel van een cyclsich gegeven. Jouw keerkracht doorheen je evensstroom.

Soothing Summer

 

 

De verademing van de zomerpracht. Energetisch het hoogtepunt van het jaar.

Alles wordt nu duidelijk want alles staat volop in het licht. Waardigheid komt voort uit innerlijke stabiliteit. Daar hebben we de afgelopen maanden aan gewerkt.

Waarin zit voor jou de essentie?

Onder welke vorm wordt dit zichtbaar?

Waarin zit jouw levenslust en jouw bijdrage?

Op welke manier kan jij het meest krachtig naar voor komen?

Waarin ligt jouw leiderschap?

Hoe kan je voorkomen dat je gaat doordraven?

Ook moeilijkheden worden zichtbaar. Hoe kijk jij naar moeilijkheden en hoe ga je daarmee om?

Waarin ligt jouw evenwicht tussen vastberadenheid en terughoudendheid?

Voor deze laatste Seasons Stories day gaan Olga en Leen jullie wederom onderdompelen in energiek lichaamswerk, zomerse voedingstips en verfris- sende toolcoaching.

Ookal kon je aan de vorige Seasons Stories Days niet deelnemen, elke dag kan apart beleefd worden. Soothing Summer neemt jou mee op een pad van balans en verwondering.

 

 

Sparkling Spring

 

 

Wat in de winter mocht groeien gehuld in rust, zal in de lente ontvouwen.
Lente is harmonie.
Het seizoen van volop ontwaken en openbarsten.

Meer licht en leven en heel wat vitale energie om naar buiten te komen, om te groeien, ve- randering op gang te brengen en kwetsbare worstelingen te handhaven.

Om balans te houden is dosering nodig alsook grenzen.
Breng je mogelijkheden, kwaliteiten, creativiteit, schoonheid en talenten in ver- bondenheid met je bezieling.

Doorheen toolcoaching ga je dichter bij je zelf komen op zoek naar die lente harmonie.....
Nuttige oefeningen voor elke dag via lichaamswerk en tips voor lentevoeding.

 

 

 

Winter Wonder Day

 

 

De kracht van de winter zit vol tegenstrijdigheden.
Uiterlijk is er rust, innerlijk is er groei. Die uiterlijke rust wordt vaak verstoord door geren en geloop van hier naar daar. Eisen van buitenaf, deadlines, sociale verplichtingen. Rust en tijd zijn nochtans nodig voor onze reserves en ons herstel. Als er rust kan zijn, dan is het nu is het nog stil.

De winter is een tijd van afscheid nemen van oude waarden en materiele en immateriele overbodigheden die niet meer bij ons passen.
Een proces van loslaten, stilte, rust, bezinning en eenvoud.
We leren op het autonome proces van het leven te vertrouwen en dus controle loslaten en meegaan op de nieuwe stroom. Vanuit de eenvoud kan je energiepeil opbouwen en op het tempo van de natuur opnieuw bekijken: welke richting wil ik inslaan?

Doorheen toolcoaching gaan we dichter bij ons zelf komen op zoek naar die winterbalans.
Nuttige oefeningen voor elke dag via lichaamswerk en tips voor wintervoeding.

 

Autum Awerness

 

 

In de herfst voelen we voor de eerste keer weer dat stevige ontbreken van tijd en ruimte voor onszelf na de vakantie, de zomer en de zon. Ons energiepeil zakt. Emoties worden sneller getriggerd. We leven terug meer binnen. We hebben nood aan iets extra. Tijd maken en energie opladen stellen we uit tot daar, na alle andere taken, verplichtingen en rollen tijd voor is…
Tijdens Seasons Stories – Autumn Awareness gaan we tijd maken en ruimte nemen. Herfst is tijd om te oogsten, om de balans op te maken.
Wat is verworven na het vorige seizoen van groei? Herfst is een combinatieseizoen van enerzijds kracht vinden in jezelf en anderzijds tot inkeer komen. Het is een tijd van rijping alsook voorbereiding op de winter. Doorheen toolcoaching gaan we dichter bij ons zelf komen op zoek naar die herfstbalans. Nuttige oefeningen voor elke dag via lichaamswerk en tips voor herfstvoeding.

 

 

Een boek of een gesigneerde versie van het boek bestellen? Volg deze link

Olga

 

 

 

Olga Matheusen

De bezielster van Ofose

www.ofose.be

Contact Form

Name

Email

Phone

antwoord via tel:

ja: Nee:

Bericht